Υλικά:
• 3/4 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
• 1-1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
• 4 μεγάλα αυγά, θερμοκρασία δωματίου
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1-1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 φλιτζάνι ξινή κρέμα
Για τη γέμιση:
• 1/4 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
• 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• 2 φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα.
Για το γλάσο:
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
• 2 έως 3 κουταλιές γάλα 2%
Εκτέλεση:
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπήστε για 5-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέστε τα αυγά, 1 κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε το αλεύρι, τη βανίλια το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέστε στο μείγμα κρέμα εναλλάξ με ξινή κρέμα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
• Τοποθετήστε το 1/3 του μείγματος σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο κυματοειδές ταψί 25 εκατοστών. Αναμίξτε μαύρη ζάχαρη, αλεύρι και κανέλα. Πασπαλίστε πάνω από το μείγμα. Γεμίστε με τα μισά μούρα. Επαναλάβετε τις στρώσεις. Καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα.
• Ψήστε για 55-65 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά. Τοποθετήστε το μείγμα του γλάσου.
Σημείωση του συντάκτη:
Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένα βατόμουρα, χρησιμοποιήστε τα χωρίς απόψυξη για να αποφύγετε τον αποχρωματισμό τους στο χτύπημα.
Διατροφικά στοιχεία:
1 φέτα κέικ: 448 θερμίδες, 17g λίπος (10g κορεσμένο λίπος), 114mg χοληστερόλη, 328mg νάτριο, 68g υδατάνθρακες (42g σάκχαρα, 1g φυτικές ίνες), 6g πρωτεΐνη.
Καστρί
Ορεινή Αρκαδία
220 13
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.