Υλικά:
• 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
• 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• 2 μεγάλα αυγά
• 1 φλιτζάνι γάλα χωρίς λιπαρά
• 1/3 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
• 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
• 1 φλιτζάνι φρέσκα βατόμουρα
Για το γλάσο:
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
• 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, λιωμένο
• 1 έως 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
• Ξύσμα ξύσματος λεμονιού, προαιρετικό
Εκτέλεση:
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα πρώτα πέντε συστατικά. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το χυμό λεμονιού μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέστε τα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να υγρανθεί. Τοποθετήστε τα βατόμουρα.
• Γεμίστε τα κύπελλα μάφιν στα 3/4. Ψήστε 15-18 λεπτά. Κρυώστε τα 5 λεπτά πριν τα απομακρύνετε από το ταψί.
• Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής, το λιωμένο βούτυρο και αρκετό χυμό λεμονιού για να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή. Περιχύστε τα ζεστά μάφιν. Εάν θέλετε, πασπαλίζετε με ξύσμα λεμονιού.
Διατροφικά στοιχεία:
1 μάφιν: 226 θερμίδες, 7g λίπος (4g κορεσμένο λίπος), 52mg χοληστερόλη, 255mg νατρίου, 37g υδατάνθρακες (20g σάκχαρα, 1g φυτικές ίνες), 4g πρωτεΐνη.
Καστρί
Ορεινή Αρκαδία
220 13
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.