Υλικά:
• 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
• 1/2 φλιτζάνι νερό
• 1-1/4 φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα
• 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Μείγμα κράκερ:
• 2-1/4 φλιτζάνια κράκερς, θρυμματισμένα
• 2 κουταλιές ζάχαρη
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
Μείγμα παγωτού:
• 1-1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
• 1/2 φλιτζάνι μείγμα για cheesecake ή πουτίγκα βανίλιας
• 4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
• 2 φλιτζάνια γάλα
• 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
• Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέστε νερό και ανακατέψτε σταδιακά μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε τα μύρτιλα και το χυμό λεμονιού. Ζεστάνετε μέχρι να πάρει μια βράση σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε, χωρίς το καπάκι, για 5 λεπτά ή έως ότου πήξει, ανακατεύοντας περιστασιακά. Καλύψτε και ψύξτε μέχρι να κρυώσει.
• Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα θρυμματισμένα κράκερ, τη ζάχαρη και την κανέλα. Προσθέστε το βούτυρο. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ταψί. Ψήστε στους 180° μέχρι να ροδίσει ελαφρά για 10-15 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
• Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το μείγμα του παγωτού. Τοποθετήστε το σε μπολ κατάψυξης αφήνοντας ελεύθερο χώρο στο πάνω μέρος (2/3). Καταψύξτε.
• Θρυμματίστε το μείγμα κράκερ. Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε το παγωτό, το μείγμα κράκερ και το μείγμα από μύρτιλα σε 3 στρώσεις. Ανακατέψτε κυκλικά. Παγώστε το μείγμα.
Διατροφικά στοιχεία:
1/2 φλιτζάνι: 459 θερμίδες, 30g λίπος (18g κορεσμένο λίπος), 101mg χοληστερόλη, 252mg νάτριο, 47g υδατάνθρακες (37g σάκχαρα, 1 φυτικές ίνες), 3g πρωτεΐνη.
Καστρί
Ορεινή Αρκαδία
220 13
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.