Υλικά:
• 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
• 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
• 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 2-3/4 φλιτζάνια γάλα 2%
• 4 κρόκους αυγού, χτυπημένοι
• 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
• 1 κουταλάκι του γλυκού Amaretto
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• 1 φλιτζάνι φρέσκες φράουλες σε φέτες
• 1 φλιτζάνι φρέσκα σμέουρα
• 4 ολόκληρες φρέσκες φράουλες
Εκτέλεση:
• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αναμίξτε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Αναμίξτε τα με το γάλα. Ζεστάνετε και ανακατεύετε το μείγμα σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρει μία βράση. Μειώστε τη θερμοκρασία και συνεχίστε ανακατεύοντας για 2 ακόμη λεπτά.
• Απομακρύνετε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας. Ανακατέψτε σε ξεχωριστό σκεύος μια μικρή ποσότητα του ζεστού μείγματος στους κρόκους αυγού. Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίστε σε χαμηλότερη θερμοκρασία για 2 ακόμη λεπτά. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας. Ανακατέψτε το βούτυρο, το Amaretto και τη βανίλια. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
• Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μικρό μπολ. Τοποθετήστε και σκεπάστε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος την επιφάνεια της κρέμας. Ψύξτε μέχρι να κρυώσει.
• Λίγο πριν το σερβίρετε, τοποθετήστε 1/4 φλιτζάνι φράουλες σε κάθε ένα από τα τέσσερα ποτήρια παρφέ. Στρώστε το καθένα με 1/3 φλιτζάνι κρέμα, 1/4 φλιτζάνι σμέουρα και 1/3 φλιτζάνι κρέμα. Τοποθετήστε στην κορυφή από το καθένα μια ολόκληρη φράουλα.
Διατροφικά στοιχεία:
1 παρφέ: 279 θερμίδες, 10g λίπος (5g κορεσμένο λίπος), 222mg χοληστερόλη, 167mg νάτριο, 39g υδατάνθρακες (29g σάκχαρα, 3g φυτικές ίνες), 9g πρωτεΐνη.
Καστρί
Ορεινή Αρκαδία
220 13
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.