Υλικά:
• 4 μισά στήθη κοτόπουλου (100g το καθένα)
• 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
• 170g φρέσκο σπανάκι baby
• 1 φλιτζάνι φρέσκα σμέουρα
• 1 φλιτζάνι φρέσκες φράουλες, κομμένες στη μέση
• 2/3 φλιτζάνι τριμμένο κατσικίσιο τυρί
• 3 κουταλιές ψιλοκομμένα πεκάν, ψημένα
• 1/4 φλιτζάνι βινεγκρέτ βατόμουρου χωρίς λιπαρά
Εκτέλεση:
• Πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Σε ένα λαδωμένο ταψί, ψήστε το κοτόπουλο, 4-7 λεπτά από κάθε πλευρά σε θερμοκρασία 165°.
• Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το σπανάκι, τα μούρα, το τυρί και το πεκάν. Κόψτε το κοτόπουλο σε φέτες. Περιχύστε με βινεγκρέτ. Σερβίρετε αμέσως.
Σημείωση του συντάκτη:
Για ψητά καρύδια, ψήστε σε ένα ρηχό ταψί σε φούρνο 350° για 5-10 λεπτά ή μαγειρέψτε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Διατροφικά στοιχεία:
1-1/2 κούπα σαλάτας με μισό στήθος κοτόπουλου και 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα: 268 θερμίδες, 12g λίπος (4g κορεσμένο λίπος), 86mg χοληστερόλη, 391mg νάτριο, 15g υδατάνθρακες (7g σάκχαρα, 5g φυτικές ίνες), 28g πρωτεΐνη.
Καστρί
Ορεινή Αρκαδία
220 13
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.